Print this page Generate PDF

Aktuelnosti

Broj čitanja: 636
11. 09. 2012.

Predsjednik Opštine Plava razgovarao sa premijerom Albanije

Kategorija: Aktuelnosti
Poslao: administrator

U Tirani predsjednik opštine Plav gosp. Orhan Šahmanović razgovarao sa predsjednikom Vlade Republike Albanije gosp. Sali Berišom o putnom pravcu Plav-Gusinje-Podgorica koji prolazi preko teritorije Republike Albanije.

Predsjednik Šahmanović je sa saradnicima juče zvanično posjetio Vladu Republike Albanije gdje se susreo sa visokim zvaničnicima. Tokom razgovora najviše je bilo riječi o izuzetno dobrim međususjedskim i međudržavnim odnosima kao i putnom pravcu do Podgorice koji prolazi kroz teritoriju Albanije.

Od premijera Beriše obećano je da će se put od Tamare do Vrmoše graditi istom širinom kao i put od Gusinja do graničnog prelaza odnosno biće širok 6 metara sa dvije saobraćajne trake kako bi to bila kvalitetna saobraćajnica koja će povezivati dvije države a samim tim koristiti građanima sjevera Crne Gore da stignu najbrže i najbezbjednije do glavnog grada Crne Gore ili jednostavno budu povezani sa drugim gradovima u Republici Albaniji.

Takođe je pomenuto da će se intenzivirati i ubrzati radovi na albanskoj teritoriji kako bi ta saobraćajnica bila završena najdalje do 2015.godine. Povezivanjem i izgradnjom ovog putnog pravca Plav i Gusinje u prečniku od 100 km dobijaju gradove koji broje više od 100 000 stanovnika a to su Podgorica, Skadar i povezivanjem puta preko Čakora i Dečana Peć i Prištinu. Otvaranjem tih putnih pravaca u Plavu i Gusinju će doći do bržeg razvoja turizma i ostalih djelatnosti a poljoprivredni proizvođači zdrave hrane će za svoje proizvode imati obezbijeđeno tržište.

Copyright 2012 © Opština Plav / Plav Municipality. All rights reserved.

Web design by Kristijan / Webmastering by Kemal