Print this page Generate PDF

Aktuelnosti

Broj čitanja: 107
02. 06. 2017.

Avantura na Limu je krenula

Kategorija: Aktuelnosti
Poslao: urednik

Iz Plava je danas, na putovanje koje traje tri dana, krenula 18. “Limska regata″. Tradicionalna sportsko-turistička manifestacija, “Limska regata″, će trajati od 02 do 04. juna 2017. godine.

Na današnjem otvaranju manifestacije, na splavovima Plavskog jezera, prisutnima su se obratili direktor TO Plav, predsjednik SO Plav, jedan od organizatora i Kapetan ovogodišnje regate. Ova manifestacija je značajna za sve opštine kroz koje protiče rijeka Lim i promoviše turističke potencijale same rijeke, svih opština kroz koje prolazi. Regata ima prekogranični karakter, jer prolazi kroz Crnu Goru i Srbiju, kroz pet gradova: Plav, Andrijevicu, Berane, Bijelo Polje i Prijepolje. Regata okuplja raftere iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Bosne...
Regata traje tri dana, ukupne dužine 134 km, i održava se u tri etape:
Prvi dan: Plav – Andrijevica – Berane (46 km);
Drugi dan: Berane – Bijelo Polje (48 km);
Treći dan: Bijelo-Polje – Prijepolje (40 km).
Organizatori su Turističke organizacije (Plav, Andrijevica, Berane, Bijelo-Polje i Prijepolje) i rafting klubovi (Srbije i Crne Gore).
Ono što najviše raduje jeste činjenica da će od sledeće godine, kako je rekao direktor TO Plav, opština Plav imati svoju rafting ekipu. Ljetnja turistička sezona, u opštinama kroz koje protiče Lim, počinje upravo Limskom regatom.

 

Copyright 2012 © Opština Plav / Plav Municipality. All rights reserved.

Web design by Kristijan / Webmastering by Kemal