Print this page Generate PDF

Obavještenja

Broj čitanja: 828
22. 01. 2013.

Saopštenje za javnost

Kategorija: Obavještenja
Poslao: administrator

Zbog snijega koji je uzrokovao velike probleme na teritoriji Opštine Plav kao što je nedostatak električne energije. Koje već nema 7 dana. Na teritoriji opštine 95% lokalnih i regionalnih puteva je očišćeno, mašine su u pogonu 24 sata dnevno. „Nismo dobijali pozive da je neko životno ugrožen, nema kritičnih tačaka“ rekao je Izet Hadzimušović direktor Direkcije za investicije i uredjenje prostora Opštine Plav.

„Opština Plav je sve uradila što je bilo u njenoj nadležnosti kako bi pored svih nastalih problema grad i mjesne zajednice normalno funkcionisale, onoliko koliko je to moguće u ovakvim okolnostima ponajviše zbog nedostatka električne energije koje već nema 7 dana. Još uvijek nemamo nekih naznaka niti informacija kada bi se moglo očekivati normalno snadbijevanje električnom energijom. Opštinske službe su na raspolaganju od 08:00h do 16:00h a što se tiče službe zaštite i spašavanja ona je na raspolaganju 24h dnevno na broj 251-063 i svakom momentu smo spremni da izadjemo u susret našim gradjanima„ Rekao je PR Menadzer opštine Plav Mirza M. Medunjanin.

„Sniježne padavine koje su zadesile teritoriju Opštine Plav izazvale su ogromne probleme na vitalnoj infrastrukturi opštine kao i u življenju stanovnika opštine, prvenstveno problemi nastali uzrokom sniježnih padavina su prekinulu napajanje električnom energijom. Kompletna teritorija opštine oštetila je nisko naponske mreže elektrofikacionih linija, te oštećenjem seoskih područja i saobraćajnih komunikacija. Takodje zbog oštećenja nastalih na prenosnoj i distributivnoj mreži električnim vodovima na liniji od Berana prema Andrijevici i Plavu. Stanovništvo je pogodjeno zbog oštećenja životnih namjernica-zimnice, koje su pripremili u zamrzivačimaosim. Osim toga ima i oštećenja poljoprivrednih usljed velikog snijega i njegove težine došlo je do lomljenja voćnaka. Opštinski štab za zaštitu je organizovano djelovao uključujući svu raspoloživu mehanizaciju kao i priličan broj fizičkih lica na raščićavanju putnih pravaca od koji je očišćeno 95% saobraćajnica. Dojava u životnoj ugroženosti u službi zaštite i spašavanja nije bilo. Služba zaštite je angažovana u raščišćavanju putne infastrukture. I uvela 24h dežurstvo“ saopštio je Načelnik službe zaštite i spašavanja Abidin Musić.

Copyright 2012 © Opština Plav / Plav Municipality. All rights reserved.

Web design by Kristijan / Webmastering by Kemal