Pretraga

Dobro došli

Opština Plav

U službi građana

Predsjednik Opštine uputio čestitku povodom 9. maja – Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom

Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović uputio je čestitku povodom 9. maja – Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom:

“Poštovane građanke i građani opštine Plav,

Danas, na 9. maj, kada obilježavamo Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, želim da se obratim svakome od vas s dubokim poštovanjem i zahvalnošću. Zato što svojim djelovanjem i postupcima, svakodnevno pokazujete kako se živi uz principe antifašizma složno i solidarno u multietničkoj sredini, ali i uz uvažavanje različitosti na kojima Evropa teži da se ujedini.

Na nivou lokalne uprave, Opština Plav kroz unapređenje rada i servisa posvećenih građanima, teži postizanju evropskih standarda. A kroz poboljšanje uslova života u Plavu, stremimo ka kvalitetu života kakav treba da imaju građani u razvijenim sredinama. Na taj način dajemo skroman ali odlučan doprinos EU integraciji Crne Gore.

Naš kraj oduvijek je bio simbol hrabrosti i odlučnosti u borbi za slobodu. Generacije naših predaka su se hrabro suprotstavljale tiraniji i zauvijek su uklesale ime našeg kraja u istoriju, kao mjesto gdje se nikada nije pokleklo pred nepravdom.

Danas, dok se prisjećamo pobjede nad fašizmom, ne smijemo zaboraviti žrtve i patnje kroz koje su naši preci prošli kako bi osigurali da danas živimo u slobodnom i demokratskom društvu. Njihova hrabrost i požrtvovanost nikada neće biti zaboravljene.

Takođe, Dan Evrope nas podsjeća na važnost zajedništva, mira i saradnje među ljudima. Naša zajednica uvijek je bila otvorena za različitosti i spremna da gradi mostove između kultura i naroda. To je ono što nas čini snažnima i otpornima u sučeljavanju sa izazovima današnjice i budućnosti.

Neka nam današnji dan bude podsjetnik na obavezu da čuvamo i njegujemo nasljeđe hrabrosti i slobode koje su nam ostavile prethodne generacije.”

 

Povezane vijesti


Počela podjela rješenja o porezu na nepokretnosti za 2024. godinu

Održan prvi “PLAV RUN” festival

Program mjera za podsticaj razvoja poljoprivrede za 2024.godinu

Čestitka povodom Vaskrsa

Opština Plav

Čaršijska b.b. Plav

84325 Crna Gora


+382 51 251 420

kabinet@plav.me

Copyright © 2024 Opština Plav • Sva prava zaštićena.