Print this page Generate PDF

Aktuelnosti

Broj čitanja: 530
08. 11. 2012.

Radovi na vatrogasnom domu

Kategorija: Aktuelnosti
Poslao: administrator

Evropska delegacija IPA fondovi počeli su izgradnju Vatrogasnog doma u saradnji sa Opštinom Plav 08.11.2012.g. U toku je skladištenje postojeće opreme zbog dogovora da stari objekat bude srušen i teren pripremi za izgradnju novog objekta koji će biti izgrađen najkasnije do januara sljedeće godine. Istakao je PR opštine M. Medunjanin.

Načelnik službe za zaštitu i spašavanja g-din Abidin Musić je uputio zahtjev Ministarstvu rada i socijalnog staranja za ustupanje kancelarijskog prostora zgrade Centra za socijalni rad od 2 kancelarije.Što bi bilo najbolje moguće riješenje u organizaciji poslova službe.

Istakao je da ovi radovi će djelimično uticati na rad i organizaciju ove službe al je takođe izrazio pozitivna izčekivanja da će njegova služba i dalje biti na visini zadatka. Služba je takođe spremna za novi zimski period i razradjen je plan u slučaju da se ponove prošlogodišnje snježne padavine koje su pogodile opštinu Plav februara tekuće godine.

Upućen je zahtjev Ministarstvu odbrane za donaciju novih vozila koji bi dodatno pomogli u motorizovanju Službe spašavanja, dva protiv požarna vozila, dva vozila za prebacivanje civila u slučaju intervencije, i dva vozila za raščišćavanje snijega i agregat ukoliko budu u mogućnosti 7kw.

p style="text-align: justify;"> Trenutna vozila kojima raspolaže služba spašavanja su sedam vozila od kojih je u upotrebi pet i to protiv požarna vozila. Rekao je Musić.

Copyright 2012 © Opština Plav / Plav Municipality. All rights reserved.

Web design by Kristijan / Webmastering by Kemal