Print this page Generate PDF

Aktuelnosti

Broj čitanja: 627
07. 09. 2012.

Dogovori oko puta od Plava i Gusinja do Podgorice

Kategorija: Aktuelnosti
Poslao: administrator

Predsjednik opštine Plav Orhan Šahmanović boravio je u radnoj posjeti Tirani. Sa premijerom Republike Albanije Sali Berišom razgovarao je o dinamici izgradnje puta Gusinje-Podgorica, kraku koji prolazi kroz teritoriju Albanije, kao i drugim pitanjima koja prate taj projekat.

Nakon povratka u Plav Šahmanović je saopštio da je po prvobitno projektnoj dokumentaciji o izgradnji puta njegova širina bila šest metara, ali je imao saznanje da je ona smanjena na pet metara, te da je kod nadležnih u Albaniji pokušao da isposluje prvobitnu širinu saobraćajnice u čemu je i uspio. – Sastao sam se sa premijerom Berišom i pokušao da isposlujem da saobraćajnica ipak bude širine šest metara, što je neki standard i što garantuje brži i bezbjedniji protok saobraćaja.

To bi našem kraju i narodu mnogo značilo. U razgovoru sa Berišom dobio sam čvrsta obećanja da će se izmjeniti projekta i da će širina kolovoza ipak biti šest metara. To je dakle za nas veoma bitno jer se radi o razvojnom putu koji daje šansu punijem razvoju u sferi privrede i turizma, i da se bliže povežemo sa centralnim i južnim dijelom zemlje.

U suprotnom put ne bi bio onaj koji otvara već koji sužava terene razvoja, a smatram da u budućem periodu moramo da uradimo sve da Plav i Gusinje ne budu poslednja pošta u Crnoj Gori kao dosad, nego da budu tranzitna mjesta kuda će se prolaziti i gdje će se ostajati i živjeti – naglašava Šahmanović.

Potvrdu da je uspješno okončao posjetu Tirani, Šahmanović vidi i u tome da je već tender koji je bio raspisan na širinu saobraćajnice od pet metara, oboren, i treba skorije da se raspiše novi sa širinom od šest metara.

Planiran je i krak dužine oko 500 metara koji treba nanovo probijati do Grabona gdje će biti zajednički granični prelaz. Cio posao treba da se završi do kraja 2014. godine, bez obzira na ovaj tenderski zaostatak od oko dva mjeseca – kaže Šahmanović.

Copyright 2012 © Opština Plav / Plav Municipality. All rights reserved.

Web design by Kristijan / Webmastering by Kemal