Print this page Generate PDF

Aktuelnosti

Broj čitanja: 49
30. 01. 2018.

Predsjednik Šahmanović u Podgorici razgovarao sa ministarkom Vučinić

Kategorija: Aktuelnosti
Poslao: urednik
U Podgorici je juče, predsjednik Opštine Plav, Orhan Šahmanović, razgovarao sa ministarkom bez portfelja, Marijom Vučinović. U fokusu razgovora je bila raspodjela sredstava za sanaciju nastale štete od zemljotresa koji je pogodio opštinu Plav 04. 01. 2018. godine.
Predsjednik Šahmanović je obavijestio ministarku Vučinović o radu Komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda. Zadatak Komisije je, da na osnovu neposrednog pregleda porodičnih kuća i pomoćnih objekata uradi procjenu visine štete nastale od zemljotresa. Još uvijek lokalne Komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda obilaze područja, obilaze domačinstva koja su pretrpjela štetu, kojih je nešto manje od 1.700. Komisija privodi kraju rad na terenu, zaključio je Šahmanović.
Na sastanku je naglašena odgovornost lokalne Komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda kao i odgovornost domaćinstava za utrošena sredstva. Sredstva koja budu dodijeljena domaćinstvima moraju biti isključivo namjenski utrošena. Takođe je konstatovano da je Vlada donijela Odluku da Vladina Komsija za procjenu štete dobije povratnu informaciju o trošenju sredstava i da će još jednom obići ugrožena domaćinstva kako bi provjerili da li su sredstva namjesnki utrošena.
 Vlada je, kako smo ranije obavijestili javnost, za saniranje štete prouzrokovane nedavnim zemljotresom usvojila Predlog za dodjelu interventne finansijske pomoći lokalnim samoupravama, gdje je istaknuto da je riječ o hitnoj pomoći. Sredstva će biti namijenjena za najugroženije porodice Sjevernog regiona, od čega je za Opštinu Plav opredijeljeno 70. 000 eura.

Copyright 2012 © Opština Plav / Plav Municipality. All rights reserved.

Web design by Kristijan / Webmastering by Kemal