Print this page Generate PDF

Aktuelnosti

Broj čitanja: 114
10. 08. 2017.

Predstavnici Poreske uprave posjetili opštinu Plav

Kategorija: Aktuelnosti
Poslao: urednik

Predsjednik Opštine Plav, Orhan Šahmanović razgovarao je danas sa predstavnicima Poreske uprave na čelu sa pomoćnikom direktora PU, Grebović Sretenom.

Predsjednik Šahmanović je na početku sastanka poželio dobrodošlicu gostima i istakao da ne smatra da je ovo kontrolna posjeta već način da se kroz ovakve susrete rješavaju problemi i unaprijedi saradnja. Šahmanović je naglasio da obaveze po  Ugovoru o reprogramu poreskog duga kao i redovne obaveze po osnovu poreza i doprinosa  izmiruju redovno što je i jedan od prioriteta. Cilj nam je i da stvorimo održivu lokalnu samoupravu i  da pored ostalih obaveza, koje nisu male, redovno izmirujemo zarade u bruto iznosu, zaključio je Šahmanović.

Pomoćnik direktora PU, Sreten Grebović je poželio uspješan rad i kazao da je u toku obilazak opština na sjeveru Crne Gore čime bi dobili povartnu informaciju o mogućnostima i zahtjevima loklanih samouprava. Istakao je da Opština Plav izmiruje svoje obaveze kada je u pitanju PU i da je u domaćinskim rukama. Nadzor nad radom Poreske uprave, kako je naveo Grebović, vrše eksterni kontrolori iz MMF-a tako da nemaju prostora za velike ustupke osim za one koji se kreću u razumnim rokovima.

Copyright 2012 © Opština Plav / Plav Municipality. All rights reserved.

Web design by Kristijan / Webmastering by Kemal