Print this page Generate PDF

Aktuelnosti

Broj čitanja: 407
26. 07. 2017.

Održan sastanak sa investitorom za izgradnju male hidroelektrane „Meteh“

Kategorija: Aktuelnosti
Poslao: urednik

Predsjednik opštine, Orhan Šahmanović, razgovarao je danas sa predstavnicima „Normal Company“ D. O. O. Podgorica na čelu sa vlasnikom, Burić Žarkom, u svojstvu koncesionara odnosno investitora za izgradnju mHE „Meteh“ na vodotoku rijeke Komarača.

Predsjednik Opštine je pozdravivši prisutne, istakao prioritete kada su u pitanju vodni  resursi. U prvom planu su, kako je naveo, voda za piće, voda za navodnjavanje, ekolioški minimum vode, i na kraju, nakon zadovoljenja prethodnih uslova, slijedi iskorištavanje vodnog potencijala za električnu energiju. To su prioriteti kojih ćemo se držati i nećemo dozvoliti ugrožavanje navedenih prioriteta, zaključio je Šahmanović.
Investitor je kazao da su apsolutno spremni na saradnju, da neće proizvoditi električnu energiju tokom jula i avgusta, odnosno kada je vodostaj najmanji. Naglasio je i, da će po zahtjevima građana i kada za to bude bilo potrebe, vršiti obustavu rada. Istakao je spremnost za svaki vid saradnje, na zadovoljstvo građana, Opštine i njega kao investitora.

Copyright 2012 © Opština Plav / Plav Municipality. All rights reserved.

Web design by Kristijan / Webmastering by Kemal