Print this page Generate PDF

Aktuelnosti

Broj čitanja: 83
07. 07. 2017.

Opštinu Plav posjetio direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore

Kategorija: Aktuelnosti
Poslao: urednik
Predsjednik Opštine, Orhan Šahmanović, razgovarao je danas sa direktorom ZZZ, Suljom Mustafićem, koji je sa saradnicima, boravio u radnoj posjeti opštinama na sjeveru Crne Gore.
Tema razgovora je nezaposlenost, kao i mogućnosti prevazilaženja problema zajedničkim djelovanjem nacionalne službe zapošljavanja i lokalne sapouprave.
 
 

Predsjednik Šahmanović se zahvalio direktoru na posjeti, naglasio značaj saradnje Opštine i Zavoda, kao i mogućnosti unapređenja iste, a sve u cilju smanjenja nezaposlenosti. Potrebno je, kako je rekao, animirati građanje i pružiti im svu potrebnu pomoć, da putem različitih projekata, riješe svoj status kada je u pitanju radni angažman.

Preduzetništvo, privatni biznis je prilika da se poveća zaposlenost u svim opštinama, ne samo na sjeveru Crne Gore.

Zajednički ćemo nastupati sa Investiciono razvojnim fondom, na animaciji kreditnog otvaranja novih radnih mjesta. Zavod ima infrastrukturu po svim opštinama za tu logistiku, a kod IRF-a su povoljne kreditne linije, istakao je Mustafić. Apostrofirajući ulogu Zavoda na povezivanju  značajnog broja partnera: poslodavaca, nezaposlenih, organizatora obrazovanja, lokalne samouprave, nevladinih organizacija, direktor je poručio da je  Zavod državna institucija, javni servis dostupan svim gradjanima, bez obzira koje su partijske, nacionalne ili neke druge pripadnosti.

Na kraju sastanka zaključeno je da će sjever posebno biti u fokusu, obzirom na zaostajanje u regionalnom razvoju, siromaštvo i odliv stanovništva. Šansa je u valorizaciji značajnih potencijala regije za poljoprivredu, drvopreradu i razvoj turizma.

Copyright 2012 © Opština Plav / Plav Municipality. All rights reserved.

Web design by Kristijan / Webmastering by Kemal