Print this page Generate PDF

Aktuelnosti

Broj čitanja: 84
26. 05. 2017.

Studenti „Ohio University“ iz SAD-a u posjeti Opštini Plav

Kategorija: Aktuelnosti
Poslao: urednik

Presjednik Opštine Plav, Orhan Šahmanović, razgovarao je danas sa studentima „Ohio University“, iz savezne države Ohajo (SAD), koje su predvodili  profesor Univerziteta, Danny Twilley Ph. D. i izvršni direktor „International Peace Park Expeditions“ (IPPE), Todd Walters.

Predsjednik Opštine je poželio dobrodošlicu prisutnim i poželio im ugodan boravak u Plavu. Obavijestio je goste sa stanjem u NP Prokletije i naglasio da zbog  kašnjenja  sa usvajanjem  Prostornog Plana  nije moguće unaprijediti i valorizovati turistički potencijal NP Prokletije. Studenti su imali priliku postaviti pitanja i na ista dobili odgovore od predsjednika Opštine, Orhana Šahmanovića. Dogovoren je nastavak i inteziviranje saradnje. 

Predstavnik IPPE organizacije je naglasio da se razmatraju mogućnosti eventualne studijske posjete predstavnika opštine Plav uz  finansijsku pomoć ambasade SAD-a u Crnoj Gori, kako je to bio slučaj u državama u okruženju. 

Na kraju sastanka Predsjednik Opštine se zahvalio gositma i naglasio da od njih očekuje da budu promoteri opštine Plav i njenih turističkih atrakcija i potencijala.

Copyright 2012 © Opština Plav / Plav Municipality. All rights reserved.

Web design by Kristijan / Webmastering by Kemal