Print this page Generate PDF

Aktuelnosti

Broj čitanja: 131
17. 05. 2017.

Predsjednik Opštine primio delegaciju iz Dečana

Kategorija: Aktuelnosti
Poslao: urednik
Na današnjem sastanku predsjednik Opštine, Orhan Šahmanović, sa saradnicima, razgovarao je sa predstavnicima Opštine Dečani: Ram Melaj, direktor urbanizma, Ismet Kukleci, šef protokola, Bajram Ceku iz sektora poljoprivrede i investitor Hasan Cacaj. Tema razgovora je bila otvaranje puta Plav-Dečani.
Na sastanku je razmatrana tačka spajanja koja predstavlja mjesto na kojem bi se spojila dva kraka puta sa obije strane granice. Ranijim mjerenjima utvrđena je povoljnost nagiba terena odnosno puta, kao i da isti ne prelazi 7%. Predsjednik Opštine, Orhan Šahmanović je naglasio da je  u PUP-u Plav povučena trasa puta. Prezentiran je i turistički potencijal tog dijela Prokletija.  Istaknuta je i činjenica da se na samoj trasi puta nalazi materijal, brdska drobina,  koja je idealna za nasipanje puta. Probojem, odnosno proširivanjem puta strvorile bi se zalihe pomenutog materijala koji bi ujedno bio iskorišten za nasipanje puta. Najavljeno je potpisivanje Memoranduma o saradnji opština.
U cilju doprinosa ukupnom privrednom i ekonomskom razvoju, otvaranje puta Plav-Dečani, poboljšanja putne infrastrukture, kao jedan od segmenata generatorske snage turizma doprinio bi da turistička djelatnost dobije značajno mjesto u razvoju opštine, te da sve napore treba ulagati da Plav povrati prethodno stečene pozicije na turističkom tržištu, i da se iskoriste sve vrijednosti u pravcu unapređenja i usklađivanja turističke ponude na obostanom interesu, zaključio je Šahmanović.

Copyright 2012 © Opština Plav / Plav Municipality. All rights reserved.

Web design by Kristijan / Webmastering by Kemal